keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Just Us

Monet aina kysyvät, että mistä Justuksen nimi tulee. Oikeastaan vasta jälkeenpäin olen keksinyt erään selityksen. Aiemmin selittelin nimeä vaan sillä, että se kuulosti hyvältä ja tuntui sopivan pienelle pennulle. Sitten keksin, että nimihän tulee englannin kielen sanoista "just" ja "us."


Kerran kun poika oli kasvattajallaan hoidossa, päätin tehdä sen reppuun nimimerkin. Kirjoitin ihan vahingossa allekkain Just ja Us, vaikka tarkoituksena oli vaan kirjoittaa pojan nimi hienosti merkkiin. Silloin tajusin, että ehkä nimellä onkin ollut jokin merkitys. Päätin herran nimen ihan vaan, koska se kuulosti suloiselta.


Olin lukenut kauan erästä blogia, jonka kirjoittaja sai vauvan, jonka nimeksi tuli Justus. Ensin mietin, että säästäisinkö minäkin tuon nimen vauvalleni, mutta päädyin siihen, että vauvan saamiseen mennessä nimi-toiveeni ovat todennäköisesti muuttuneet tuhanteen kertaan. Niinpä Justuksesta tuli Justus.


Mikään nimi ei kyllä voisi sopia sille edes paremmin. Nykyisin nimi lyhenee helposti Julliksi perheeni kesken. Julkisilla paikoilla käytän Justusta, koska sehän se koiran nimi oikeasti on. Julli kuulostaa muutenkin vähän kyseenalaiselta.

4 kommenttia:

  1. Hei! Vaikka kaunokirjoitus on kaunis fontti, niin voisitko ajatella blogiteksteihin jatkossa jotain ihan tavis tekstausta? Olen muutamia kertoja käväissyt täällä blogissasi ja olisi paljon nopsempaa ja mukavampaa lukea jutut yksinkertaisemmalla fontilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut on jo aiemminkin pyytänyt vaihtamaan fonttia ja ymmärrän hyvin, että tätä on hieman vaikeaa lukea. Itse tykkään aika paljon tästä fontista kun se on niin hienon näköinen. Voin kuitenkin miettiä tyylin muuttamista tässä lähiaikoina :-)

      Poista
  2. Hei täähän on mainio oivallus! :)

    VastaaPoista