tiistai 24. toukokuuta 2016

Uutukaisia

Isäni rakensi Justukselle uusia esteitä viikonloppuna. Vanha A oli käynyt kovin pieneksi ja alkoi olemaan jo vähän vaarallinen. Justus nimittäin tippui siitä yrittäessään juosta sen yli. Uusien esteiden lisäksi meillä on siis putki ja yksi vanha hyppy-este.


Saimme rataamme siis uuden A:n, puomin ja uuden hyppy-esteen. Kaikki esteet on ihan netistä otettujen ohjeiden mukaan tehtyjä, joten ne ovat mittasuhteiltaan kisoissa käytettävien veroisia. Rakensin myös kepit vanhoista harjan varsista, mutta ne vaativat vielä hieman hiomista.


Pihallamme on sopivasti tilaa omalle radalle. Nyt pääsemme harjoittelemaan rauhassa ja ihan niin paljon kun huvittaa. Agilityhallissa kun on aina vaan se vartti aikaa treenata. Uskon, että omasta radasta on Justukselle tosi paljon hyötyä.


Aloittelimme jo eilen harjoittelua. Teimme ensin ihan vaan yksi este kerrallaan esimerkiksi esteen tarjoamista. Sen jälkeen kokeiltiin tehdä ihan kunnolla rataa ja se onnistuikin tosi hyvin. Justus juoksi ihan innolla esteeltä toiselle, eikä edes jäänyt haistelemaan, kuten normaalisti treeneissä.


Olen huomannut kuinka suuri vaikutus sosiaalisella palkkaamisella on Justuksen suoritukseen. Kotona uskallan avoimemmin kehua ja tsempata poikaa, kun taas ohjatuissa treeneissä olen hieman pidättyväisempi. Tsemppaaminen tuo Justukselle hirmuisesti intoa harjoitella. Hännän heilumisesta ja treenaamiseen keskittymisestä voi huomata, että kehumisella todella on merkitystä.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivalta vaikuttaa toi teidän rata! Oon kanssa huomannut ton sosiaalisen palkkaamisen merkityksen - pitäisi vaan kunnolla kehua ja tsempata koiraa julkisestikin just esim. lenkeillä tai treeneissä ja unohtaa muut ihmiset...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Itse ainakin olen vähän ujo niin tuntuu tosi vaikealta vapautuneesti kehua koiraa uusien ihmisten edessä. Ehkä sitä täytyy vaan harjoitella ;-)

      Poista