sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Ruoka kokeiluita

Pari viikkoa sitten päätin kokeilla Justukselle uutta ruoka-merkkiä. Vanhan Pure naturalin sijaan ostin suuren säkillisen Profine Chicken & Potato täysravintoa. Ajattelin, että kyllä pojalle varmasti käy mikä tahansa ruoka- olihan uusi ruoka huomattavasti aiempaa edullisempaa.


Aluksi kaikki näytti menevän ihan hyvin. Justuksen piti päästä useammin ulos kun aiemmin, mutta ajattelin poitsun mahan vain totuttelevan uuteen ruokaan. Löysä maha ja runsas ulostaminen jatkuivat kuitenkin päivästä toiseen. Aloin miettiä, voisiko syy olla uudessa ruuassa.


Noin viikko sitten huomasin Justuksen poskessa omituisen karhean kohdan. Ajattelin sen olevan vain likaa, kuten turkkiin takertunutta purukumia. Tänään kuitenkin kauhukseni sain huomata, että kyseisestä karheasta kohdasta on tippunut kokonaan karva pois. Järkyttyneenä lähetin viestiä poitsun kasvattajalle, joka epäili ruoka-allergiasta johtuvaa ihottumaa.


Nyt siis heitän tuon uutukaisen ruuan äkkiä pois ja vaihdan takaisin turvalliseen Pure naturaliin. En ajatellutkaan, että koiran vatsa voisi olla niin herkkä uudelle ruualle. Onko muilla kokemuksia sopimattomista ruoka-kokeiluista?

4 kommenttia:

  1. Mimosalla ei ole ruokamerkin vaihdosta seurannut ongelmia mutta tiedän kyllä parikin koiraa, joille sopivat vain tietyt ruuat :/
    Toivottavasti tuo ihottuma ja vatsaongelmat helpottavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan :-/ Hyvä jos Mimosa on kaikkiruokainen. Justukselle maistuisi varmasti mikä tahansa, mutta vatsalle ei taida sopia kaikki.

      Poista
  2. Meillä kanssa mennyt uusista ruuista vatsat sekaisin... Royal Canin tuntuu olevan meillä ainoa, joka koirille maistuu ja joka noiden mahoille sopii, vaikka mä en kyseisen merkin ruokaa minään kovin hyvänä pidäkään :/ Ollaan kuitenkin sekoitettu Acanaa tai Profinea siihen sekaan, joten ihan pelkällä Royalilla ei mennä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole Royal Caninia kokeillut, mutta ilmeisesti se ei kuitenkaan ole mitään ihan huonoa? Hyvä jos teille on löytynyt koirien vatsoille sopiva ruoka. Ei kai sillä kauheasti ole väliä mitä koira syö, kunhan se saa tarvittavat ravintoaineet yms. :-)

      Poista