tiistai 9. helmikuuta 2016

Sataa ropisee

Ulkona on ollut viime päivinä hirmu sateista ja synkkää. Justus ei mene mielellään hetkeksikään ulos. Tarpeet on tehty jo muutamaan kertaan sisälle, koska ulkona poitsu on vaan istunut kuistilla sateensuojassa. Onneksi lenkillä Justuksen on pakko astua ulos sateensuojasta ja käydä tarpeillaan muuallakin kuin olohuoneen matolla.


Märän kelin lisäksi on tosi liukasta, joten lenkkeillessä saa todenteolla olla varuillaan. Olen jo muutaman kerran lentänyt liukkaalla kotitiellä, mutta onneksi toistaiseksi pahemmilta tapaturmilta on vältytty. Asumme melko syrjässä, joten teitä ei juurikaan hiekoiteta tai suolata. Ylämäkiä ei välillä meinaa päästä ylös ollenkaan, kun liusuu väkisin taaksepäin.


Onneksi ostin Justukselle syksyllä vetovaljaat, jotka helpottavat huomattavasti liukkailla keleillä liikkumista. Vetovaljaat estävät vetämisen kiristämällä lenkkejä koiran etutassujen ympärillä. Justuksella valjaista on ollut todella apua, sillä välillä vetäminen on hyvin rasittavaa. Erityisesti liukkaalla tiellä on turvallisempaa kulkea, kun ei tarvitse pelätä äkkinäisiä riuhtaisuja.
 

Soitin eläinlääkärille Justuksen silmästä, mutta kotipaikkakuntamme eläinlääkärit eivät tee kyseisiä toimenpiteitä. Lääkärit kehottivat soittamaan Tampereen eläinlääkärille. Olen nyt seuraillut silmää, mutta siinä ei ole tapahtunut juurikaan muutosta. Ilmeisesti Justus tarvitsisi antibiootteja, jotta tulehdus laskisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti