tiistai 22. maaliskuuta 2016

Ennen ruokailua

Olen opettanut Justukselle pennusta lähtien, että ennen kun se saa ruuan, täytyy malttaa istua hetki paikallaan. Alla olevissa kuvissa herra odottaa lupaa käydä synttärikakkunsa kimppuun. Käytännössä Justus siis istuu paikoillaan, vaikka laskenkin ruokakupin jo maahan.


Vasta kun sanon "vapaa", saa poitsu nousta istumasta. Tällä olen pyrkinyt lisäämään Justuksen malttavaisuutta, joka tuntuu olevan välillä vähän kateissa. Käytännöstä on hyötyä myös agilityn puolella. Herralla nimittäin on ollut ongelmia aloituksen kanssa, kun pitäisi pysyä paikallaan käskyyn asti.


Olen todennut tavan erittäin hyväksi. Ensinnäkin se lisää omaa johtajan asemaani, ottaen huomioon, että koiran maailmassa vallitsee täysi luokkajärjestys.  Lisäksi se rauhoittaa herran hetkeksi aloilleen, sillä ruoka-aika on usein se kaikista vilkkain hetki päivästä. Ja kuten aiemmin totesin, siitä on apua myös agilityssä.


Justus oppi todella nopeasti odottamaan käskyä. Ensimmäillä kerroilla pentu oli hieman hämmentynyt, mutta jo muutaman kerran jälkeen odottelu alkoi sujua. Voin suositella tälläistä käytäntöä kaikille, joilla se ei vielä ole käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti