sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Arboretumissa

Kävimme eilen Justuksen kanssa Hatanpään arboretumissa piknikillä. Mukana olivat myös äitini ja pikku-siskoni. Ostimme kaupasta eväät, joita söimme viltillä makoillen. Justukselle oli varattu omia herkkuja, joita se nassutti omalla viltillään. Pikku-siskolta jääneet salaatin rippeetkin päätyivät poistun masuun.


Syötyämme kävelimme puistossa katsellen kaunista luontoa. Heittelin Justuksen kanssa palloa nurmikolla. Arboretumissa on sorsa-lampi, jossa uiskentelee erilaisia lintuja. Justus katseli kiinnostuneena lintujen touhuja. Muutamiin toisiin koiriinkin poika pääsi tutustumaan.


Toisten koirien ja ihmisten kohtaamista Justuksen täytyy vielä harjoitella, sillä poitsu haukkuu vieraita melko ahkerasti. Onko kenelläkään vinkkejä, miten haukkumisesta pääsisi eroon?

4 kommenttia:

  1. Justuksella haukkuminen on opittu melko pienenä, sillä meidän laumassa on pari aikuista jotka haukkuvat jatkuvasti vieraita koiria ja ihmisiä. Heiltä se on opittu. Tosiaan haukkuminen on koiran kieltä, haukkuminen ei tarkoittaa, että koira on vihainen taikka pelokas, varsinkin metsästysrodut mihin Justus kuuluukin haukkuvat paljon, mutta raja siinäkin pitää olla. Itse en tykkää kun koirat haukkuu, ja kiellän kotona sitä, kun koirat lopettavat haukkuminen kehuun niitä ja annan herkkuja.
    Minulla on aina taskut täynnä herkkuja kun liikumme ulkona ja kun näen, että vieras ihminen lähestyy kiinnitän huomioon heti itseään antamalla herkut, silloin samalla opitaan muitakin asioita, esim kontakti ja totteleminen. Pieniä pentuja vien usein sellaiseen paikkaan missä on paljon vieraita ihmisiä ja koiria ja pyrin leikkiä siellä. Niin ne oppivat ja tottuvat, että on muitakin ihmisiä ja koiria. Myös vieraat ihmiset saa kosketa pentuja, silittää, antaa herkkuja ja leikkiä, silloin pennut oppivat, että vieraat ihmiset ovat kivoja.
    Tykkääkö Justus vinkuleluista? Jos tykkää, ota se aina mukaan ja kun se haukkuu jotakuta kaivaa heti lelu esille ja leikki sillä, niin sanotusti kiusaa vähän Justusta, meillä se toimii aina! Näyttelyssä käytetään paljon sellaisia leluja se putsaa koiran mieltä aika nopeasti, koira ei voi vastusta vinkuva lelua ja unohda haukkuminen ja pelko. Kokeile tama, varmasti toimii! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Vinkulelua täytyykin kokeilla. Herkut varmasti toimii kun poitsulle maistuu ruoka niin hyvin :-)

      Poista
  2. Olen myös paljon miettinyt ja etsinyt tietoa, miten haukkumisen saisi kitkettyä, sillä Mimosakin haukkuu jonkin verran vieraille koirille ja ihmisille. Kaikista koirista ei varmaan saa mitenkään täysin hiljaisia mutta minusta runsasta haukkumista kannattaa rajoittaa. Kuten Nadja kommentissaan kehotti, olen kieltänyt Mimosaa sen alkaessa haukkumaan ja kehunut&palkannut, kun koiruli lopettaa. Tästä on ollut apua. Lenkeillä pyrin myös ennaltaehkäisemään haukkumista ottamalla Mimosaan kontaktin ja palkkaamalla sitten - muille koirille haukkuminen unohtuu, kun saatavilla on herkullista namia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota herkulla palkitsemista täytyy kokeilla! Usein ihmiset pelkää haukkuvia koiria, joten ihan senkin takia haluaisin saada Justuksen hiljennettyä. Vaikka kuten sanoit niin ei siitä varmaan koskaan täysin hiljaista tule, eikä tarvitsekkaan :-)

      Poista