torstai 7. tammikuuta 2016

-30°C

Pakkasmittari lähentelee kolmeakymmentä astetta. Justus ei millään haluaisi lähteä ulos ja pari kertaa tarpeet on tehty olohuoneen matolle. Tänään päätin ottaa poikaa niskasta kiinni ja lähteä sen kanssa pakkaseen lenkille. Alun vastahakoisuuden jälkeen sain kuin sainkin pojan lähtemään.


Puin Justukselle uuden pukin kontista tulleen manttelin ja sen alle ihon myötäisen heijastinliivin lämmikkeeksi. Lisäksi pojan ylle päätyi ruokaillessa käytettävä pipo ja tassuihin sukista räätälöidyt töppöset. Kiinnitin parittomaksi jääneet sukat suurilla hiuslenksuilla poitsun tassuihin.


Aluksi Justus seisoi jäykistyneenä eteisessä, mutta lähdettyämme ulos se alkoi taas touhuta tavalliseen tapaansa. Taisi pieni ulkoilu tehdä hyvää, kun sai tehdä tarpeensa kunnolla paleltumatta. Poitsu ei edes vaikuttanut kovin jäätyneeltä. Kovin pitkiä lenkkejä ei näin kovissa pakkasissa kannata tehdä, ettei Justus palellu.

6 kommenttia:

  1. Täälläkin saman verran pakkasta mutta lauhtuu onneksi. Julius oli suloisen näköinen tuossa puvussa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että sää lauhtuu vähän! Justus kiittää :-)

      Poista
  2. Hieno puku! :) Säät saisivat kyllä vähän lauhtua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep ;-) Voisi sen verran lauhtua, että tarkenisi tehdä pitempiä lenkkejä.

      Poista
  3. Haha voi ihana! Tosi suloisen näköinen varustus, vaikka Justus ei näytä olevan täysin samaa mieltä... :D Mutta tuolla kyllä luulisi tarkenevan ja onneksi nuo pahimmat pakkaset meni ainakin täällä jo tältä erää ohi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justus ei tosiaan pitänyt kauheasti asustaan, mutta kyllä se lopulta suostui lähtemään lenkille :-D Täälläkin mittari näyttää onneksi jo vähän pienempiä lukemia!

      Poista