maanantai 11. huhtikuuta 2016

Eläinlääkärissä

Tänään kävimme Justuksen kanssa eläinlääkärissä 1-vuotisterveystarkastuksessa. Poitsu sai rokotuksen ja lisäksi eläinlääkäri teki sille perustutkimuksen. Käynnistä oli paljon hyötyä, koska olen miettinyt, pitäisikö Justusta käyttää silmän takia lääkärillä. Nyt silmä-ongelma hoitui kaiken muun ohessa. Aluksi poika ujosteli lääkäriä, mutta muutaman herkkupalan jälkeen kaikki alkoi sujua hienosti.


Paino oli noussut nelisen kiloa viime käynnistä. Poika on kasvanutkin ihan huimasti, joten oletuksena olikin, että paino on noussut. Viimeksi kävimme eläinlääkärillä neljä-kuukautistarkastuksessa. Nyt Justus siis sai rokotuksen parvoripulia, penikkatautia, kennelyskää ja raivotautia vastaan. Pistoa herra ei edes huomannut kaiken muun ihmettelyn keskeltä.


Eläinlääkäri tutki Justusta todeten, että herra on hyvässä kunnossa. Hampaissa oli hieman hammaskiveä, ja sainkin tehtäväkseni ruveta harjaamaan pojan hampaita päivittäin. Minusta tuo kuulostaa vähän kummalliselta harjailla koiran hampaita, mutta minkäs teet. Justuksen ulos pulpahtaneesta silmästä sain sellaiset ohjeet, että sitä pitää käydä näyttämässä koirien silmälääkärille.


Lisäksi sain omasta pyynnöstäni ohjeita koiran kynsien leikkaamiseen. Suunnitelmissani on ollut käyttää Justusta sen kasvattajalla kynnen leikkuussa, mutta lisäksi sain vinkkejä paikoista, jossa kynsien leikkaamista tehdään edullisesti. Justus kun tuppaa rimpuilemaan niin, etten saa itse sen kynsiä kunnolla leikattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti