lauantai 2. huhtikuuta 2016

Vedonestovaljaat

Ostin viime talvena Justukselle vedonestovaljaat. Valjaat ovat olleet hyvin tarpeelliset, sillä ilman niitä herra riuhtoo hihnassa kuin viimeistä päivää. Ostin valjaat Lielahden Wuffista. Oikeastaan sain ne ilmaiseksi, koska kanta-asiakaskortilleni oli kertyntyt mukavasti bonusta.


Vedonestovaljaissa on siis kaksi lenkkiä, jotka pujotetaan jalkojen läpi. Lenkkien toiset päät yhdistyvät hihnaksi eli jos koira vetää, lenkit kiristyvät jalkojen ympärillä. Justuksella valjaista on todellakin ollut hyötyä, eikä poitsu vedä niiden kanssa lainkaan.


Välillä kun epähuomiossa lähden herran kanssa lenkille pelkän kaulapannan kera, meinaa itseltäni mennä hermo jatkuvaan kiskomiseen.  Vastaan tulevat ihmiset, linnut ja tiellä olevat kivet saavat Justuksen vetämään niin, ettei se saa kunnolla edes happea. Taitaa olla Justuksellekkin parempi, että käytämme vedonestovaljaita.


Luulen, ettei vetäminen tee koiran nivelille kauhean hyvää. Herralla on varmasti huomattavasti mukavampaa lenkillä, kun sen ei tarvitse läähättää hapenpuutteessa kaulapannan kuristaessa kaulassa. Vedonestovaljaat eivät siis purista jalkoja, ellei koira vedä. Voin suositella jokaista innokkaan koiran omistajaa hankkimaan tälläiset arjen helpottajat!

2 kommenttia:

  1. Noi oli varmasti hyvä ostos! toivottavasti teidän lenkeistä tulee noiden myötä kivempia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin oli! Ovat tehneet lenkeistä itselleni ja varmasti myös Justukselle mukavampia :-)

      Poista